Start > Wedstrijdverslag > Hanne De Baene met nationaal record (4m16) op PK

Hanne De Baene met nationaal record (4m16) op PK

9 januari 2016

Hanne De BaeneOp het PK Indoor Oost- en West-Vlaanderen en Limburg mochten onze cadetten meisjes de spits afbijten. Femi De Vleeschauwer (ASVO) wist als eerstejaars het zilver te behalen met een sprong over 2m50. Stefanie Dadayeva (RCG) pakte het goud met een sprong over 3m40. Na deze hoogte probeerde ze het BR Cadetten met 5 centimeter aan te scherpen maar ondanks de verdienstelijke pogingen kwam de lat drie maal naar beneden.

Bij de senioren nam Nelle De Roeck het Oost-Vlaamse goud mee huiswaarts dankzij een sprong over 3m40.

In het West-Vlaamse kamp zette Hanne De Baene (OB) een indrukwekkende reeks sprongen neer. Gestart op 3m60 ging ze vervolgens vlotjes over 3m80 en 4m01. De eerste poging op 4m11 ging ze wat verkrampen, maar in de tweede beurt wist ze ook deze hoogte te klaren. De spreekwoordelijke twee vliegen in één klap waren hiermee binnen: Belgisch Record Junioren en minimum voor het WKu20.

Haar honger was echter nog niet gestild, want ook op 4m16 wist ze in de eerste beurt de lat te laten liggen. Hanne moest zich uiteindelijk gewonnen geven op een hoogte van 4m21, maar …

Bij de scholieren jongens behaalde Nils Pauwelyn (FLAC) de Westvlaamse overwinning met een sprong over 3m75. Op 3m90 had hij pech toen zijn stok het begaf, maar ondernam hij toch nog een derde poging met een vervangende stok.

Meerkamper Tristan Glorie (MACW) behaalde de tweede plaats met een nieuwe bestwaarde van 3m60.

Ook OostVlaming Jorg Vanlierde (DEIN) sprong een knappe wedstrijd. Jorg overschreed immers 4m81. Dit betekende niet alleen een PR, maar tevens de derde prestatie aller tijden bij de scholieren, enkel Domitien Mestre en Arnaud Art sprongen ooit hoger.

 

Wedstrijdverslag

  1. Nog geen reacties.
  1. Nog geen trackbacks.