Start > Wedstrijdverslag > BK Meerkamp Indoor: Jorg 4m90

BK Meerkamp Indoor: Jorg 4m90

6 februari 2016

Jorg VanlierdeOp het BK + KVV meerkampen kwamen onze cadetten als eersten aan de bak in het polsstokspringen. Voor Julien Binst (EA) was dit meteen ook zijn eerste kennismaking met een polsstokcompetitie. Eerstejaars cadet Julien kweet zich voortreffelijk van zijn taak met een sprong over 2m40. Ook de trainingsarbeid van zijn twee clubmakkers Daniël Segers en Tom Velleman wierp zijn vruchten af. Ze wisten hun pr namelijk op te krikken tot respectievelijk 3m40 en 3m50.

Onze scholieren gingen op dit elan verder en lieten ook een paar persoonlijke bestwaarden noteren. Zo evenaarde Jaan Bal (ACBR) met 4m10 zijn indoor pr. Niels Kesteloot (KKS) wist met 3m60 zijn bestwaarde met maar liefst 40 centimeter te verpulveren. Lars Van Looy (VAC) sprong nog 10 centimeter hoger en liet dus 3m70 noteren. Jorg Vanlierde (DEIN) zorgde voor de kers op de taart en won de polsstokcompetitie met een sprong over 4m90. Hiermee behaalt hij tevens de strenge limiet voor de Europese Kampioenschappen U18 in het Georgische Tblisi.

Ondanks de toenemende vermoeidheid wist Jorg ook op 5 meter nog behoorlijke pogingen uit zijn 4 meter 90 stok te halen.

Ook Polsstokspringster Fleur Hooyberghs (ACHL) schoof haar polsstok even aan de kant om deel te nemen aan de meerkampen. Fleur verzamelde exact 3000 punten en behaalde hiermee een 4 de plaats op dit BK Meerkamp.

 

Wedstrijdverslag

  1. Nog geen reacties.
  1. Nog geen trackbacks.